Gary Vaynerchuk

Zbog čega bi trebalo da otpustite svog najtalentovanijeg zaposlenog

be INSPIREd
 

Zbog čega bi trebalo da otpustite svog najtalentovanijeg zaposlenog

Većina kompanija zaista treba da prilagodi svoj način razmišljanja kada je u pitanju zapošljavanje i otpuštanje zaposlenih.

Mnogi su opsednuti kratkoročnim rezultatima, „brojevima“ i kvartalnim ciljevima. Ali, da bi se izgradio pravi dugoročni posao, potrebno je drugačije posmatranje stvari.

Radi se o fokusiranju na kompanijsku kulturu i kontinuitet u odnosu na kratkoročne finansijske rezultate.

ZAŠTO DOBRO OBAVLJEN POSAO NE MOŽE DA NADOKNADI LOŠE PONAŠANJE?

Ono što mnogi ljudi ne razumeju, jeste da brzina u poslovanju dolazi od dobre kompanijske kulture. Glavne stvari koje će učiniti vašu kompaniju brzom su 1) kontinuitet i 2) odsustvo politike.

Zato nije važno koliko neko ima sjajne rezultate ako on ili ona čine sve ostale zaposlene jadnim. Ako stalno šire negativnost ili vuku druge zaposlene na dole, nije važno koliko su dobri na papiru.

Ako ste generalni direktor jedne kompanije, imperativ je da upoznate sve vaše zaposlene otkrijete one koje čine da se drugi zaposleni osećaju loše.

Nije bitno da li je to vaš prodavac broj jedan, vaš najbolji programer ili čak vaš suosnivač…

Dopadaju vam se naši tekstovi?

Prijavite se na našu mejling listu kako biste jednom mesečno primili naš njuzleter sa svežim tekstovima i informacijama posebno kreiranim za HR menadžere, vlasnike firmi i menadžere.