[najava događaja] Sertifikacija za INSPIRE Experts VI grupe 28.11.2019. u Beogradu

saznajte više
 

[najava događaja] Sertifikacija za INSPIRE Experts VI grupe 28.11.2019. u Beogradu

Na nedavno održanoj HR4IT konferenciji u Beogradu koja je bila posvećena problemu fluktuacije IT kadra koji sve više pogađa poslodavce širom Srbije i regiona, kroz izlaganja većine predavača provlačila se jedna zajednička konstatacija: vreme u kome su kompanije bile te koje su birale između više prijavljenih kandidata ili lako pronalazile zamenu za zaposlene koji su otišli, je prošlostživimo u doba u kome kompanije proaktivno moraju da rade kako na privlačenju novih, tako i na zadržavanju postojećih zaposlenih.

Prema istraživanju najposećenijeg sajta za zapošljavanje IT-evaca u Srbiji HelloWorld i na osnovu pozitivnog iskustva kompanijа Nordeus i Prodyna, kad je u pitanju privlačenje i zadržavanje ljudi, zaposleni sve više očekuju od poslodavca najbolje moguće i njima lično prilagođeno iskustvo zapošljavanja i rada: od oglasa za posao, preko prvog kontakta sa kompanijom, kroz proces selekcije i regrutacije, pa sve tokom trajanja radnog odnosa.

To znači da kompanije koje žele da ostvare i zadrže prednost u odnosu na konkurenciju po pitanju dovoljne i kvalitetne radne snage, moraju da budu mnogo bolje u prepoznavanju karakteristika svojih zaposlenih i prilagođavanju sopstvenog načina rada i organizacije onome čime zaposleni raspolažu.

Ovo direktno utiče i na sektor ljudskih resursa, s obzirom da se od HR menadžera očekuje da na brz i jednostavan način „skenira“ potencijalne i postojeće zaposlene i vrši kvalitetnu selekciju, efikasno uvodi u posao, na optimalan način vodi razvoj i napredovanje zaposlenih, i što je najvažnije, proaktivan je po pitanju nivoa motivacije i zadovoljstva zaposlenih.

Od HR menadžera našeg doba se očekuje da zna da neko želi da ode iz kompanije pre nego što to i sama ta osoba zna.

Ukoliko se prepoznajete u nekoj od prethodno opisanih situacija, onda ste na pravom mestu, jer upravo INSPIRE daje mogućnost da na brz i pouzdan način odgovorite na pitanje šta je “inspiracija” (motivacija) za svakog od zaposlenih i kako da od njih formirate uspešne individue i timove.

Sertifikacija za VI grupu INSPIRE Experata počinje 28. novembra u Beogradu:

  • Modul 1 – Procena potencijala i kompetencija – 28. i 29.11.2019.
  • Modul 2 – Analiza testa potencijala i kompetencija – 5, 6. i 7.12.2019.

Za sve dodatne informacije posetite stranicu posvećenu sertifikaciji ili nas kontaktirajte putem mejla i na telefon +381 64 147 4472.

Vidimo se na sertifikaciji!

Dopadaju vam se naši tekstovi?

Prijavite se na našu mejling listu kako biste jednom mesečno primili naš njuzleter sa svežim tekstovima i informacijama posebno kreiranim za HR menadžere, vlasnike firmi i menadžere.