Možete li kvalitetnije da uklopite osobu u tim?

saznajte više
 

Možete li kvalitetnije da uklopite osobu u tim?

Možete! Šta je potrebno? Startna pozicija je da poznajete ili bar razumete osobu koja dolazi u tim, i da poznajete svoj tim.

Svi smo mi, ljudi, satkani od nekih navika, rituala, pristupa, običaja, i verovanja kako treba da radimo, šta je kvalitetno, zašto je nešto važno. Kada se okruženje u kome radimo poklapa sa našim potrebama definisanim kroz sve navedeno nama je prijatno i dobro se osećamo. I obrnuto.

A kako da sve to prepoznamo? Kroz jednostavan svakodnevni rad, strukturu ponašanja, i način izražavanja osobe.

Zamislite da imate moć da prepoznate ono što je važno za uklapanje u tim, a to je kako će se osoba ponašati u svom radu posmatrajući neke suprotnosti kao što su ove:

  • Da li je osoba sposobna da izvrši procedure i ponaša se po pravilima ili naginje ka slobodi bez ograničenja i sputavanja?
  • Da li je orijentisana na rizike ili želi samo da zna koliko dobija(mo) ostvarivanjem cilja?
  • Ume li da sažme i iskoristi informacije od nekoliko najvažnijih podataka ili je važno da dobije detaljan, opširan i precizan plan?
  • Da li je pokreće svrha ili želi odgovor na ono kako da se bavi realizacijom?
  • Kolika je spremnost na promene ili možda više voli da se bavi sigurnim i proverenim poslovima?
  • Treba li joj stalna podrška okoline ili je samotnjak koja sama radi i donosi odluke?

Sve ovo, i još mnoge druge, su osobine iz svakodnevnog ponašanja radnih ljudi koje su merljive, i mogu se saznati o svakoj osobi.

Najčešće jedna od suprotnosti preovlađuje i onda nas drugačiji stil rada nervira, smeta nam ili ako ne toliko onda nam bar ne odgovara. I ne mora da nam odgovara, dovoljno je da prihvatimo različitost i uklapamo se prema potrebama posla.

Umesto da te suprotnosti budu problem mogu postati snaga tima, kako i jeste kod pravih timova. Osobe imaju svoj stil rada i time obavljaju ono što bi drugima bilo teško ili bi nerado na taj način radili.

Onda, upoznajte svoj tim i svakome prilagodite posao prema načinu na koji voli i ume da radi. Tako ćete svakog uklopiti u najboljoj mogućoj meri čime ćete dobiti jedan sporedni a najvažniji efekat, zadovoljne i srećne ljude što mogu da se iskažu kako im odgovara i zbog toga će porasti njihov stepen angažovanja. Biće spremni da trče onaj ekstra kilometer više.

Dopadaju vam se naši tekstovi?

Prijavite se na našu mejling listu kako biste jednom mesečno primili naš njuzleter sa svežim tekstovima i informacijama posebno kreiranim za HR menadžere, vlasnike firmi i menadžere.