Ko želi da prihvati samostalnost?

saznajte više
 

Ko želi da prihvati samostalnost?

Čestitamo!

Vi ste kreator! Vaša ideja se pokazala kao uspešna. Pored vas samo još nekoliko osoba je verovalo u ideju koju ste imali.

Ostali su vas odgovarali od ideje ili nisu obraćali pažnju na vas. Bili ste mnogima čudni što se toliko predajete poslu. Uložili ste ogromnu energiju i mnogo vremena da uspete. Razvili ste posao. Uspeli ste.

Mogli biste, naravno, detaljno da opišete svoj uspeh. Kada se osvrnete i uporedite, sada je mnogo više ljudi u vašoj firmi. Sve je teže razumeti kako se dešavaju greške i zašto nema tako izvanrednih rezultata kao onomad na počecima.

Da li neko ima viziju šta sve može da se radi, kao vi, kreator i osnivač? Ne.

Zna li neko posao tako dobro kao vi, kreator i osnivač? Ne.

Ima li ko ideje i rešenja problema kao vi, kreator i osnivač? Ne.

A zašto onda više niste dovoljni samo vi?

Vaše dete, vaše mezimče, je odraslo, stasalo, i pored razih prepreka prohodalo, i bar delimično se osamostalio.

A kako ga vi tretirate? Kao bebu kojoj treba vaša pomoć u svemu, ili kao adolescenta koga treba (samo) usmeravati i ostaviti ga da bude samostalan?  

Adolescenti žele samostalnost, tako i vaši menadžeri. Dajte im samostalnost i slobodu uz jasna pravil i oni će vam vratiti odgovornim pristupom poslu.

I šta sad?

Da li ćete prepustiti svojim ljudima da vas vode? Ili ćete im dati ovlašćenja? ili možda podsticati samostalnost da biste postigli uspeh?

To je samo na vama, a sve zajedno je put ka uspehu odrasle i zrele kompanije.

Dopadaju vam se naši tekstovi?

Prijavite se na našu mejling listu kako biste jednom mesečno primili naš njuzleter sa svežim tekstovima i informacijama posebno kreiranim za HR menadžere, vlasnike firmi i menadžere.