INSPIRE proslavio 2019. godinu u krugu Experata, prijatelja i saradnika

saznajte više
 

INSPIRE proslavio 2019. godinu u krugu Experata, prijatelja i saradnika

Imali smo zadovoljstvo i čast da tradicionalno u vidu novogodišnje radionice ugostimo naše prijatelje i klijente. INSPIRE je okupio svoje sertifikovane Experte za otkrivanje istinskih nematerijalnih motivatora u ljudima, kao i prijatelje kompanije. Svi zajedno smo uživali u sjanim, pokretačkim i motivišućim prezentacijama i iskustvima kako se emocije mogu prepoznati, pratiti i koristiti kod sebe i svoje okoline i šta nam emocije pokazuju vodeći nas kroz divno putovanje moćnih emocija.

Tri izvrsne dame, tri psihologa i iskusne poslovne žene, treneri i menadžerke pokazale su nam šta sve može da bude korisno u korporativnom (a i privatno) životu i koliko toga propuštamo ako se ne prepustimo i ne koristimo snagu emocija.

Za objašnjenja kakva je veza između emocija i poslovnog odnosa i da li se jedno od drugoga može odvojiti Svetlana Borčić (Head of Consulting Services @ Sine Linea) nam je pokazala gde i kako se sve emocije “probijaju” u poslovne odnose a da možda nismo uvek svesni ili spremni da prihvatimo to što se dešava između nas i nekih drugih osoba. Uz to smo saznali šta treba raditi da na poslu bude zdrava psihološka sredina.

Za upravljanje emocijama i vezu između nekih negativnih misli sa pravim korenom onoga što nas možda muči i pronalaženjem korena tj uzroka nekih dešavanja i ponašanja u nama samima pokazala nam je Nina Kostić  (HR Direktorka ETG grupe) kroz suptilno vođenje od banalnih i takoreći neprimetnih manje izraženih emocija ka sve jačim emocijama koje kriju nekada i dugoročne stranputice ili nezadovoljstva. Dobili smo i preporuke kako prepoznavati put emocija i šta nam one pokazuju i samim tim šta preduzeti kada prepoznamo kako emotivno reagujemo.

Za pojašnjenje 5 oblasti Emocionalne inteligencije i kako se one prikazuju u INSPIRE rezultatima slušali smo i gledali Linu Rabi (INSPIRE Instruktor i TA psihoterapeut) od koje smo čuli i videli kako socijalne veštine, empatičnost, motivacija, samokontrola i samosvest i  utiču na kvalitetne odnose, zadovoljne zaposlene i klijente i opšte odličan osećaj i zadovoljstvo, poslom, sobom i okolinom te kako je to prepoznato i dobijeno kroz Inspire rezultat upitnika čime se menadžerima i saradnicima olakšava način kako da komuniciraju, rukovode i postavljaju razvojne ciljeva za sve zaposlene.

Druženje smo nastavili uz divan koktel upoznajući jedni druge i razmenjujući iskustva koja mogu biti od koristi za bolje postavljanje i stvaranje inspirisanih i angažovanih pojedinaca i timova. Radosni smo što imamo sve više prijatelja koji dele našu misiju da svojim ponašanjem i otkrivanjem ponašanja kod drugih osoba možemo mnogo uticati na motivaicju, sreću i zadovoljstvo u poslovnim (a i privatnim) okruženjima.

Nestrpljivo čekamo sledeće okupljanje i druženje, verujemo još veće grupe.

Vaš INSPIRE tim

 

Dopadaju vam se naši tekstovi?

Prijavite se na našu mejling listu kako biste jednom mesečno primili naš njuzleter sa svežim tekstovima i informacijama posebno kreiranim za HR menadžere, vlasnike firmi i menadžere.